Dakrenovatie Venray

Is uw dak toe aan een grondige inspectie, of wilt u deze laten renoveren? In Venray kunt u bij de dakdekkers van RNT Dakspecialist terecht voor iedere dakrenovatieklus. U kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 14 91 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Venray

Hoe beter de kwaliteit van uw dak, hoe mooier de uitstraling van uw huis en hoe lager uw energierekening. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

Waar bij dakreparatie het dak alleen gerepareerd wordt, wordt er bij dakrenovatie iets vernieuwd aan het dak. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat het dak energiebesparender wordt. Bij kleine beschadigingen is het niet altijd nodig om voor renovatie te gaan, dan volstaat een reparatie vaak. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Venray

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Door uw dak op tijd te laten renoveren, kunt u dit soort situaties en onkosten voorkomen. Daarom kunt u beter niet te lang wachten als u dit soort kleine beschadigingen opmerkt. Schakel zo snel mogelijk professionele hulp in.

Als u twijfelt aan de conditie of de kwaliteit van uw dak, kunt u RNT Dakspecialist vragen om een professionele dakinspectie uit te laten voeren. We raden aan om dit regelmatig te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Venray

De kosten van dakrenovatie kunnen erg uiteenlopen. Deze hangen af van de oppervlakte van het dak, wat voor soort dakbedekking erop ligt en wat voor beschadigingen er geconstateerd zijn. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak zo’n 1000 tot 1600 euro. Voor een schuin dak liggen die bedragen tussen de 4000 en 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden, als u uw dak wilt laten renoveren. Zo kan het handig zijn om dakrenovatie te combineren met andere dakwerkzaamheden. Zo zou u van de gelegenheid gebruik kunnen maken om dakisolatie of zonnepanelen te laten plaatsen.

Om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen, is het verstandig om verzekerd te zijn van een uitstekende luchtdichtheid van het dak. U kunt zich ook afvragen of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Mocht dit zo zijn, kunt u het beste voor vervanging van de hele dakbedekking gaan. Tot slot is het soms handig om, zeker voor de hevigere ingrepen, ook een architect in te schakelen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, uw dakdekker zal u hier dan over informeren.

Contact met RNT Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij RNT Dakspecialist bieden we een scherp tarief en snelle service, met professionele resultaten. Onze dakdekkers helpen u graag met het vinden van een gepaste oplossing voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In Venray kunt u bij de dakdekkers van RNT Dakspecialist terecht voor iedere klus. Stel het niet onnodig uit en schakel zo snel mogelijk professionele hulp in. Bel naar 085 - 106 14 91 of maak gebruik van het contactformulier .